Založ si blog

Ženy spolu a Titanik

Strana Spolu zakladá ženskú organizáciu Ženy spolu. Vraj tam ide prioritne o zavádzanie rovnosti medzi pohlaviami, či čo. Však asi vieme, platy, práva, nároky, …neviem, že či aj povinnosti, resp. úplná rovnosť vo všetkom. Mne to môže byť jedno, aktívny život mám už za mnou. Teda vlastne, nestihnem sa nad tým asi ani zasmiať, alebo ani trpko zaplakať. Chvalabohu, teda dúfam, že chvalabohu. A tak už si teda zoberme ten Titanik z titulku. Ako to vtedy bolo? Kapitán zavelil: Ženy a deti do člnov! Prioritne! Muži nie! Ostanú na lodi! A tak to vraj aj bolo. Chlapi, ktorí plávali vo vode a chytali sa člnov, boli bití veslami, aby sa pustili, aby sa čln nepreťažil a nezahynuli ženy a deti v ňom. Je to logické. Ide o prežitie určitej skupiny, spoločenstva. Keď prežijú chlapi, iba chlapi, spoločenstvo zaniká. K tomu niet čo vysvetľovať. Budúcnosť sú vždy iba ženy a deti. Nedá sa namietať. Odbočme do sveta hmyzu, konkrétne včiel. Na jeseň, respektíve už teraz v júli, včely vyženú trúdov, mužov z úľa. Do nasledujúcej jari prežije v úli iba matka a robotnice. Matka po zimnom slnovrate začne klásť novú generáciu včiel a robotnice sa o tieto dietky starajú. Akosi tam niet miesto pre trúdov, pre chlapov. Prečo, to sa choďte opýtať včiel. Miesto pre trúdov sa nájde až v apríli a máji, keď treba oplodniť nové matky. Bez trúdov by nebolo plodných matiek a nebolo by ani ďalších včiel. Každý jedinec má vo včelstve v istom čase určité pevné a nemenné postavenie. Keď ho chce zmeniť, včelstvo zaniká.

Zoberme si teda novodobý Titanik. Už vraj na ňom nebudú plávať ženy a muži, už vraj iba ľudia, podľa trendov, ktoré sa cez feministické organizácie a cez agendy LGBTIXYZ (a neviem, čo sa ešte vymyslí, či vynájde) sem tlačia zo západu. Takže máme novodobý Titanik, na ňom novodobých úplne ale úplne rovnoprávnych ľudí, vo všetkom, taký je trend a tak to teda bude. Topíme sa! Čo zavelí kapitán, či kapitánka, resp. ten človek, čo to tam má na starosti? Všetci do člnov? No dobre, tak všetci. Však sme si rovní, tak sme to chceli. Kto sa do člnov dostane? Myslím, že v okamihu strachu o život zavládne právo silnejšieho. Baviť sa o tom, ktorá skupina ľudí bude silnejšia, asi netreba. Slabší sa utopia. Ktorí to budú, netreba veľa hádať. Čo bude so spoločenstvom? Zanikne. Zostali  síce nejakí ľudia, budú sa vytešovať, ale keď si uvedomia, že sú to vlastne iba trúdi, chlapi, niet sa čomu tešiť. Spoločenstvo zaniká. Asi to tak chceme, niekto to tak chce. Ja nie, ale ako vravím, mne to už môže byť jedno. Majte si, čo chcete. Apropo, keď dôjde k topeniu Titanicu, myslím, že fyzicky slabšia skupina ľudí si vtedy uvedomí, že čím boli ich staré matky, že to boli Ženy. Ženy s určitými ženskými právami, vyplývajúci z ich ženskosti. Možno sa tá slabšia skupina ľudí (bývalých žien) začne dožadovať svojich zaniknuvších práv, nastúpiť prednostne do člnov, ale odpoveď silnejšej skupiny, pokiaľ to budú ľudia (bývalí muži) vychovaní dôsledne v duchu nových ideológií, bude: Nie, všetci sme si rovní, aj my máme takéto práva!

Keď je koze dobre, ide na ľad tancovať. Tak hovorieval môj nebohý profesor fyziky na gymnáziu. Asi nám je veľmi dobre, keďže kozy začínajú takto hromadne vychádzať na ľad. V určitých spoločenských kruhoch nemajú ľudia existenčné problémy, nebojujú o jedlo, zdravie, holý život, tak si vymýšľajú umelé problémy. Nudia sa, je im dobre, tak idú na ten ľad. Nebola tu už dlho vojna, hladomor, nepokoje. Vtedy a bohužiaľ asi len vtedy si každý naplno uvedomí a nájde svoje pevné a nemenné miesto v spoločnosti a nebude si vymýšľať niečo virtuálne len preto, lebo je to módne. Stavať na skúsenostiach minulých generácií je asi úplne nemožné, bohužiaľ…Ja som chlap a som s tým vyzrozumený. Moja matka je žena, sestry sú tiež ženy. A moja polovička je tiež žena, len si to prestavte. Všetci vieme, čo od druhého môžeme očakávať. Každý z nás si našiel svoje miesto v našom ľudskom spoločenstve a koná tam na tom svojom ako najlepšie vie. Robiť z nás bezpohlavné unifikované bytosti vedie k úpadku, záhube spoločnosti.

Hra o tróny a eurovoľby 2019

20.05.2019

Daenerys: Svet, ktorý potrebujeme, nebudú stavať ľudia, verní súčasným poriadkom. Jon Snow: Svet, ktorý potrebujeme, je svet milosrdenstva. Musí byť. Daenerys: A bude. Nie je ľahké vidieť to, čo nikdy predtým nebolo. Dobrý svet. Jon Snow: Ako to vieš? Ako vieš, že bude dobrý? Daenerys: Pretože viem, čo je dobré. A ty to vieš tiež. Jon Snow: Neviem. Daenerys: Vieš. [...]

Náš kocúr je chlap. A kašle na Brusel.

03.09.2016

Včera ulovil svojho prvého škorca. Potešil ma, pochválil som ho, poďakoval sa mu a prisľúbil som mu, že za tento čin ho budem opatrovať až do konca jeho života. Murka som našiel pred asi dvoma mesiacmi na kraji cesty z Nového Mesta nad Váhom. Bolo to ešte mačiatko, do dvoch dlaní. Nemal ani kilo. Niekto ho asi vyhodil z auta a zároveň ho nejaké auto riadne zranilo. Sedel [...]

Medvede vs. moslimovia

09.04.2016

Tak sa nám vraj premnožili medvede v Tatrách. Obyvatelia tatranských obcí majú strach. Zachytil som to tuším včera v TV spravodajstve. Medvede sa túlajú po uliciach niektorých miest a obcí, vchádzajú do záhrad okolo domov, prehľadávajú kontajnery, dokonca sa dobýjajú do domov, napadli aj nejakých domových psov. Ohrozujú životy občanov. Zrejme v rámci tzv. [...]

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 33759x
Priemerná čítanosť článkov: 2813x

Autor blogu

Kategórie